Belföld

Rágyújtotta a házat haragosaira a felfegyverkezett bandával érkező gyöngyösi testvérpár

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy testvérpár ellen, akik harmadik társukkal közösen rágyújtották a házat a haragosukra két évvel ezelőtt.

A testvérpár késő este értesült arról, hogy ez egyik rokonuk nem sokkal korábban összeverekedett az egyik sértettel. A testvérpár erre a hírre egy összeverődött nagyobb társaság kíséretében elment a haragosuk házához, hogy ott számon kérjék a történteket.

A különféle ütő- és vágóeszközökkel felfegyverkezett támadók az épület előtt kiabáltak, fenyegetőztek, ütötték és rugdalták a kaput, de nem tudtak bejutni a házba, és azt sem tudták elérni, hogy az ott lakók közül bárki kimenjen hozzájuk az utcára. Ezért egyikük betörte az utcafronti ablakot, melyen keresztül egy palackból benzint locsolt a lakótérbe, és azt kintről meggyújtotta. Ennek hatására az ablakkereten és a tapétán gyorsan terjedő, önfenntartó égés alakult ki, ami átterjedt a szobában álló bútorokra is.

Az épületben tartózkodó hét felnőtt részben a tűz elől menekülve kirohant az utcára. Kezükben különböző eszközök voltak, melyeket használniuk kellett akkor, amikor a ház előtt lévő vádlottak rájuk támadtak. A kialakult verekedés során a háziak közül hárman sérültek meg könnyebben, míg a támadók egyike olyan, maradandó fogyatékossággal járó életveszélyes koponyasérülést szenvedett, hogy vele szemben később a büntetőeljárás lefolytatására sem nyílt már lehetőség.

A hamarosan kiérkező tűzoltók megfékezték a lángokat, melyek nem terjedtek az épületen kívülre, így közveszély nem alakult ki. Ugyanakkor a támadóknak reálisan számolniuk kellett azzal, hogy a többek által lakott épület felgyújtásával akár a bent tartózkodó személyek halálát is okozhatják.

Az ügy egyik vádlottja egy harminchat éves, különös visszaesőnek minősülő nő, akit néhány éve a bíróság öt és fél év fegyházra ítélt emberölés kísérlete miatt. A negyvenegy esztendős másik elkövető visszaeső, őt a bíróság korábban hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélte két és fél év börtönre.

A Heves Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és rongálás bűntettével vádolja a terhelteket, akikkel szemben a vádiratában határozott idejű fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik