Belföld

Kiengedték a kórházból a megkéselt rendőröket

Kiengedték a kórházból azt a két rendőrt, akit múlt csütörtökön késeltek meg Erdőkertesen. Megtudtuk, hogy a két egyenruhás nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett, és már otthon lábadozik. Ide tartozó hír, hogy a késeléssel gyanúsított V. László megtagadta a vallomást, s panasszal élt a gyanúsítás ellen a kihallgatása során. Ezt megerősítette lapunknak Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője is.

A gyanúsított az eljárás eddigi szakában nem tett vallomást. A sértettek a támadás következtében könnyebb sérülést szenvedtek, jelenlegi egészségügyi állapotukról az ügyészségnek nincs módja nyilatkozni

– közölte Kovács, hozzátéve, jelen eljárás tárgya a gyanúsítottal közölt három bűncselekmény megalapozott gyanújának a vizsgálata.

Mint ismert a bűnügyi felügyeletben lévő V. László orvosi ellátáson volt a váci kórházban, amikor a rendőrök vissza akarták szállítani a lakóhelyére. A kocsiban ülő férfi azonban elővett egy 11,5 cm pengehosszúságú kést és rátámadt a mellette ülő rendőrre és többször megszúrta, majd a támadást észlelő és azt elhárítani igyekvő másik rendőrt is több helyen megsebesítette.

V. László cselekményei bizonyítottság esetén hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszaknak és súlyos testi sértés kísérletének megállapítására lehetnek alkalmasak. A nyomozás eddigi adatai alapján a terhelt tettének motivációja a szabadságelvonás elöli menekülés volt. Figyelemmel erre és a bűncselekmény miatt kiszabható kiemelkedő büntetési tételre a Budai Központi Kerületi Bíróság letartóztatta a támadót, letartóztatásának helyéül pedig az IMEI-t jelölte meg.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik