Belföld

Várhegyi Attila megerősítette: övé lett a hollóházi porcelángyár

A Fidesz egykori pártigazgatója a MNV cégárverésén szerezte meg a céget.

A Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila vásárolta meg a hollóházi porcelángyárat működtető volt állami társaságot.

Várhegyi a 24.hu megkeresésére megerősítette, hogy a családi cége nyerte meg a 240 éves múltra visszatekintő gyárra kiírt licitet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél.

Úgy tudjuk, hogy Várhegyiék végül az MNV által várt minimális vételárért, 175 millió forintért jutottak hozzá a súlyos veszteséggel küzdő gyárhoz, ahol jelenleg több mint százan dolgoznak.

A végleges szerződés megkötésére csak a következő hetekben kerül sor, Várhegyi azonban hétfőn már személyesen is részt vett a gyár dolgozóinak állománygyűlésén. A találkozóról a Szabad Pécs számolt be elsőként.

Várhegyi az 1990-es években Szolnok fideszes polgármestereként kezdte politikai pályafutását, majd egy felfüggesztett börtönbüntetés miatt háttérbe vonult, és több fontos megbízást is ellátott a párt számára. Sokáig ő volt a Fidesz kampányainak az egyik fő koordinátora, majd a köztévé aktuális vezetői mellett látott el egyfajta politikai megbízotti szerepet.

Várhegyiék legismertebb cége a pm018 Kft., amely korábban Prestige Media néven számos a közmédiával és a Fidesszel is előnyös szerződéseket kötött.

Kiemelt képünkön: Dolgozók a hollóházi porcelángyár díszítőműhelyében.  Fotó: Vajda János / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik