Belföld

Lottóláz: az áremelésnél fontosabb a 4 milliárd

A héten az Ötöslottón minden idők negyedik legnagyobb főnyereménye a tét.

A Pénzcentrum szerint komoly hasznot hozott a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy január 1-től 20 százalékkal emelkedett többek között az Ötöslottó alapjáték ára is. Az áremelés nem vette el az emberek kedvét. A portál kikérte az első három hét értékesített alapjátékainak a számát. Kiderült, hogy az egyre nagyobb főnyeremény hatott. A  harmadik héten több mint 400 ezerrel többen lottóztak, mint az első héten.

Kiszámolták, az, hogy már nem 250, hanem 300 forint az alapjáték ára, hetente több mint 200 millió forintos többletet jelent a cégnek. A Szerencsejáték Zrt. közölte, hogy a díjszabással együtt a nyereményalapok is gyorsabban növekednek, így még nagyobb nyeremény várja a játékosokat.

A héten 4 milliárd forint a tét

A cég honlapján azt írta, mivel már 29 hete nem volt telitalálat az Ötöslottón, így ezen a hétvégén már 4 milliárd forint a tét. Ez a  játék történetének negyedik legnagyobb főnyereménye.

2019. június 29-e óta halmozódik a főnyeremény. Tavaly volt egy  mostaninál nagyobb, 2019. 16. játékhetében 4,194 milliárdot nyert egy szerencsés, de előzően csak 2015-ben járt ilyen magasságokban a várható telitalálat összege.

Kiemelt kép: A Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsora, a SzerencseSzombat megújult stúdiója a Fortuna Stúdióban, a budapesti Pólus Centerben. MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik