Belföld

Szívszorító körlevélben búcsúzik kollégáitól a Margit kórház kirúgott igazgatója

Tegnap délután írtuk meg, hogy Kásler Miklós kirúgta a Szent Margit kórház igazgatóját, dr. Badacsonyi Szabolcsot. Az EMMI azt írta indoklásképp, hogy a „biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter ma indoklás nélkül felmentette tisztségéből Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját.”

Kásler kirúgta a Margit kórház igazgatóját
A Párbeszéd választ követel és politikai tisztogatásról ír.

A döntés ellen tiltakozott a Párbeszéd, de a III. kerületi polgármester, Kiss László is, mondván:

Politikai boszorkányüldözésnek tartjuk az egyeztetés és tájékoztatás nélküli felmentést. Pótcselekvés, amivel leplezni akarják az országos egészségügyi ellátás folyamatos ellehetetlenülését. Teljesen figyelmen kívül hagyták a III. kerületiek érdekeit, és nyilvánvalóvá tették, hogy az minisztériumnak a pillanatnyi politikai céljai fontosabbak az emberek színvonalas egészségügyi ellátásának biztosításánál

Korábban a 24.hu is megírta: a Margit Kórházból decemberben távozott (a hivatalos indoklás szerint nyugdíjazták) Imreh Domonkos, aki a sebészeti osztályt vezette.  Pár nappal később az is kiderült, a főorvos távozásával további hét sebész mondott fel.

Az Index pár órával ezelőtt megszerezte a felmentett igazgató kollégáinak írt búcsúlevelét. Dr. Badacsony ebben úgy fogalmaz:

szomorúan, de egyben büszkén köszönök el minden kollégától. Szomorú vagyok, hiszen ezer szál köt ehhez az intézményhez a főigazgatói munkámon túl is, így azután nehéz szívvel veszem tudomásul ezt a munkáltatói döntést. Büszkeséggel tölt el ugyanakkor, hogy ennyi kiváló emberrel dolgozhattam együtt az elmúlt 12 évben, és azt hiszem, joggal lehetünk büszkék valamennyien a közösen elért fantasztikus eredményekre. Lelkiismeretesen, legjobb tudásom szerint igyekeztem vezetni ezt az intézményt. A több mint hét éves főigazgatói tevékenységem során biztos hoztam jó és rossz döntéseket egyaránt, de mindig jó szándékkal, a Kórház érdekében igyekeztem cselekedni. Bízom benne, hogy akik majd visszatekintenek erre az időszakra, látni fogják azt a fejlődést, amit közösen elértünk

–        írta dr. Badacsonyi Szabolcs.

Így folytatja:

Az elmúlt hetekben számos igaztalan és méltatlan támadás ért engem és vezetőtársaimat, amelyekre nekünk nem voltv módunkban reagálni. Úgy gondolom ezek az emberek cselekedeteikkel saját magukat minősítették, és a józan többség helyettünk is elítéli őket azért, amit tettek ellenünk és a kórház ellen. A Szent Margit Kórház új vezetőjének sok sikert kívánok munkájához. Bízom benne, hogy folytatni tudja az általunk megkezdett kórház- és közösségépítő munkát! Még egyszer nagyon szépen köszönöm a Szent Margit Kórház dolgozóinak a sok segítséget és támogatást, amit az elmúlt években kaptam. Kívánok valamennyiüknek nagyon jó egészséget és sikeres Margit Kórházat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik