Belföld

Kásler kirúgta a Margit kórház igazgatóját

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt írja a Facebookon, hogy Kásler Miklós Emmi-miniszter indoklás nélkül kirúgta a Margit Kórház igazgatóját, Dr. Badacsonyi Szabolcsot.

Kásler Miklós ma indoklás nélkül kirúgta a Margit Kórház igazgatóját!Elfogadhatatlan, hogy a miniszter politikai alapon…

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. január 24., péntek

Szabó azt írja,

Elfogadhatatlan, hogy a miniszter politikai alapon kezdett tisztogatásba a kórházakban, és pont azt az igazgatót mentette fel, aki alatt folyamatosan fejlődött az intézmény, és amelyik 2017 végéig nem halmozott fel adósságot. Nem véletlen, hogy még indoklást sem írt a kirúgás mellé Kásler.

Frissítés: kora este az EMMI is közleményt adott ki az esetről, amelyben azt írják, hogy a “biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter ma indoklás nélkül felmentette tisztségéből Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját.”

A Népszava információja szerint a miniszter Badacsonyi Szabolcs felmentésével egy időben a kórház vezetését Szentes Tamás egykori tisztifőorvosra bízta.

A Margit Kórházból decemberben távozott (a hivatalos indoklás szerint nyugdíjazták) Imreh Domonkos, aki a sebészeti osztályt vezette.  Pár nappal később az is kiderült, a főorvos távozásával további hét sebész mondott fel. 

Frissítés!

Óbuda-Békásmegyer polgármestere szerint Kásler Miklós egyértelműen politikai okból váltotta le a Szent Margit Kórház igazgatóját. A miniszter Badacsonyi Szabolcs menesztéséről előzetesen nem tájékoztatta az önkormányzatot, a véleményét sem kérte ki a kórház működéséről.

Mivel a lépésnek nincs szakmai, csak politikai oka  a leghatározottabban tiltakoznak. Kiss László polgármester közölte: politikai boszorkányüldözésnek, pótcselekvésnek tartják az egyeztetés és tájékoztatás nélküli felmentést.

A miniszter ezzel akarja leplezni az országos egészségügyi ellátás folyamatos ellehetetlenülését.

A polgármester szerint a tárca teljesen figyelmen kívül hagyta a III. kerületiek érdekeit, ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a minisztériumnak pillanatnyi politikai céljai fontosabbak az emberek színvonalas egészségügyi ellátásának biztosításánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik