Belföld

A Klubrádió elvesztette perét, fellebbez

A bíróság elutasította kártérítési igényét, 24 millió forintot még  fizettetne is a rádióval.

A Media1 tudósítása szerint a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében elutasította a Klubrádió kártérítési igényét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) szemben. Ráadásul 24 millió forint perköltség és további mintegy félmillió forint, egyelőre le nem rótt fellebbezési illeték megfizetésére is  kötelezte a rádiót, noha azt elismerte, az alperes jogsértést követett el.

A Klubrádió azért perelt kártérítésért, mert az NMHH – egy korábbi jogerős ítélet szerint – jogszerűtlenül nem biztosította, hogy 2010 őszén elindítsa adását a budapesti 92,9 MHz ingyenes, közösségi frekvencián. Ezt csak 2014-ben tette lehetővé.

A bíróság szerint ugyanakkor a Klubrádió nem igazolta elég alaposan, hogy a médiahatóság jogsértése miatt esett el 1,2 milliárd forint árbevételtől, mivel az ideiglenes frekvencia körüli bizonytalanság elriasztotta legnagyobb hirdetőit.

A Klubrádió vezérigazgatója szerint a bíróság ítéletében figyelmen kívül hagyta mind az általuk beterjesztett okirati bizonyítékokat, mind az ügyben készült mindkét független igazságügyi szakértői szakvéleményt, amelyek alátámasztották a rádió érvelését.

A Klubrádió vezetői a tárgyalás után azt mondták, nem értenek egyet az  ítélettel, mindenképpen fellebbeznek.

Stock Richárd vezérigazgató azt mondta, reméli, hogy ügyükben  a fellebbezés után ismét kedvező fordulat jön. Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa szintén ebben bízik. Azt is mondta, reméli, hogy a Médiatanács a Klubrádió 2021 januárjában lejáró médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbításakor nem próbálja ellehetetleníteni a rádiót.

A Fidesz mindenhatóvá tette a Médiatanácsot
Ha lejár egy engedély, a frekvenciát lényegében indoklás nélkül elvehetik.

Kiemelt kép: Klubrádió / Facebook 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik