Belföld

Elmegyógyintézetbe vitték a férfit, aki meg akarta gyilkolni a szüleit

Vádat emeltek az ellen a Csongrád megyei faluban élő férfival szemben, aki saját idős édesanyját akarta megölni 2018-ban. A férfit előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete, emberölés előkészülete, lőszerrel visszaélés, robbanóanyaggal visszaélés, valamint fegyveresen elkövetett magánlaksértés miatt állítják bíróság elé.

A férfi hosszabb idő óta rossz viszonyban állt szüleivel, válásáért is őket tette felelőssé. Elhatározta, hogy megöli szüleit, velük együtt felrobbantja magát. Töltényhüvelyekből, lőporból, nitroglicerinből és rongyokból robbanóanyagot készített. 2018 november 26-án magához vett egy méteres vasrudat, egy engedély nélkül tartott gázpisztolyt, negyven lőszert, egy kést, és két benzinnel töltött flakont, majd elindult szülei házához azzal, hogy felelősségre vonja őket, és ha nem kap megfelelő válaszokat, felrobbantsa házukat magával együtt.

Csak a férfi 77 éves édesanyja volt otthon, aki megpróbálta megakadályozni, hogy a fenyegetőző és őt a vascsővel többször megütő férfi belépjen a házba. A férfi azonban bejutott, megkötözte édesanyját, de az asszony segélykiáltásait meghallotta a szomszéd, aki odasietett. A férfi ezért változtatott a tervén és megnyitotta a házban lévő gázpalackot, és a lőszereket, illetve a rongyba tekert robbanóanyagokat próbálta meggyújtani a magával hozott benzinnel és öngyújtóval. Ez azonban nem sikerült neki, mert a férfi helyszínre érkező testvére elzárta a palackot, és megpróbálta a férfit lefegyverezni. A férfi rálőtt testvérére a gázpisztollyal, az udvaron azonban meg tudták fékezni.

A házban olyan gázkoncentráció alakult ki, hogy már egy szikrától is berobbanhatott volna. Az ügyészség a vádlott felmentésére tett indítványt kényszergyógykezelésének elrendelése mellett, mert a férfi a cselekmény elkövetésekor olyan elmekóros állapotban volt, ami kizárta, hogy felismerje tette következményeit. A férfi jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik