Belföld

Bűnügyi felügyeletbe került az ukrán hajóskapitány

A Fővárosi Törvényszék végleges döntésével kiengedte a letartóztatásból, és elrendelte Jurij C. bűnügyi felügyeletét – tudta meg a 24.hu. Ezt megerősítette Tóth M. Gábor, az ukrán hajóskapitány ügyvédje is azzal, hogy a másodfokú bíróság osztotta a fellebbezésben foglaltakat. Tóth megkeresésünkre azt mondta, hogy védence nem hagyhatja el a kijelölt lakhelyét és nyomkövetőt kell viselnie.

Május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajó hátsó részének, a kisebb hajót beforgatta maga elé, rövid ideig maga előtt tolta, majd lenyomta a víz alá. A Hableány elsüllyedt. A sétahajón 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok, egyet még keresnek.

A VI-VII. kerületi ügyészség november 28-án emelt vádat az ukrán férfi ellen vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége és más bűncselekmények miatt.

Az ukrán férfit korábban kiengedték, de december közepén az ügyészség indítványára ismét letartóztatták. A bíróság egyetértett a védelem fellebbezésében foglaltakkal és bűnügyi felügyeletbe helyezte a férfit.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik