Belföld

Nem az a férfi gázolt halálra Salgótarjánban egy gyalogost, akit őrizetbe vettek, hanem a barátja

Nem a korábban őrizetbe vett férfi okozott halálos balesetet pénteken Salgótarjánban, hanem a barátja, aki ellen most már hamis vád miatt is folytatják az eljárást – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Dankóné Nagy Éva az MTI-vel.

Pénteken este Salgótarjánban, a Rákóczi úton elütöttek egy gyalogost. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetője a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A forrónyomos intézkedések során beszerzett adatok alapján két férfit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki, majd egyiküket őrizetbe vették.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint azonban a nyomozás további adatai, a tanúvallomások és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése eredményeként megalapozott a gyanú arra, hogy a járművet a balesetkor nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja, Sz. Lajos vezette, aki a gázolás után fiatalabb társára terelte a gyanút.

A bizonyítékok alapján a főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása, valamint hamis vád miatt folytatja az eljárást a salgótarjáni 40 éves férfi ellen, akit őrizetbe vették, korábban őrizetbe vett társát pedig szabadlábra helyezték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik