Belföld

Debrecen polgármestere szerint az a normális, ha a főváros kevesebb uniós pénzt kap

Papp László szerint már megint a balliberálisok élezik ki a főváros-vidék ellentétet.

Miért van az, hogy amikor Budapest a balliberális politikai erők kezébe kerül, azonnal elkezdik kiélezni a főváros-vidék ellentétet?

Debrecen fideszes polgármestere Facebook-oldalán – vélhetően az ellentétek elsimításaként – azt írta,

a főváros új vezetői valójában le akarják húzni a vidéket.

Papp László szerint az Orbán-kormány elmúlt tív évében

egységesen fejlődött az ország: Budapest is és a vidék is. A kormány az EU-irányelvei alapján úgy osztotta szét az erőforrásokat, hogy a kevésbé fejlett régiók, így az Észak-Alföld többet, a fejlettebbek kevesebbet kaptak.

A fideszes politikus ezt tartja normálisnak.

Nem is volt az elmúlt években konfliktus a vidéki nagyvárosok és a főváros között. Ehhez képest az új fővárosi vezetés már azon ügyeskedik, hogyan lehetne az ellentétek szításával lehúzni a vidéket.

Mint írta, Budapest fejlettsége az EU átlag fölött, míg Kelet- és Észak-Magyarországé az alatt van, így természetes, ha a fejlesztési forrásokat a különbségek megszüntetésére költik. Álságosnak tartja, hogy a fővárosi vezetés aggódik a vidéki Magyarországért is, szerinte ez is „csak Budapestről szól”.

A kormány egyébként tagadja, hogy a főváros uniós forrásoktól esne el, Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője azonban a blogján nyilvánosságra hozta a dokumentumot, amely szerint Budapest mellett az ellenzéki vezetésű vidéki nagyvárosokat is messze elkerülnék az uniós források.

„A Balaton környékén lényegében az Orbán családra célozzák az uniós forrásokat” – Jávor Benedek közzétette a kormányzati terveket
A Párbeszéd politikusa arra jutott, hogy nemcsak Budapest, de az ellenzéki vezetésű városok is keveset forráshoz juthatnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik