Belföld

Cáfolják, hogy a kormány megvonná az uniós forrásokat Budapesttől

Fake newsnak tartja Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, hogy a kormány megvonná az uniós forrásokat a fővárostól a 2021-2027-es finanszírozási időszakban – Fürjes Balázs a Népszava hétfői számában megjelent írásra reagálta. Ezzel kapcsolatban az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: ilyen kormányzati előterjesztés nincs, ilyen döntés nem született.

Népszava: A kormány 2021-2027 között EU-s pénzek nélkül hagyná Budapestet
Jávor Benedek szerint a politikai bosszúról van szó. Budapestnek nincsenek saját forrásai, most az uniós segítségtől is eleshet.

A hír teljesen alaptalan

– mondta Fürjes Balázs, rámutatva arra, hogy még nem született döntés a 2021-2027 közötti európai uniós (EU-s) költségvetésről, annak szerkezetéről és a pénzügyi felhasználás szabályairól sem. Az unióban még egyetlen kormány sem hozhatott döntést a saját nemzeti forráselosztásáról – tette hozzá.
Kiemelte: eddig is elkötelezettek voltak és elkötelezettek is maradnak Budapest fejlesztése iránt. Ezt az elmúlt években tettekkel bizonyították, és az új városvezetés mandátuma átvételekor a kormány leszögezte: együttműködésre, korrekt partneri viszonyra készül.

Budapest nem lehet csatatér, ez a budapestiek érdeke

– fogalmazott az államtitkár. Fürjes az uniós forrásokból megvalósítandó projektek között említette a teljes HÉV-hálózat több százmilliárd forintból megvalósuló felújítását, a HÉV-járműpark cseréjét és a soroksári Duna-ág rekultivációját legalább 80 milliárdból.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik