Belföld

„Megdöglesz, kinyírlak” – üvöltötte ismerősének, akit egy mobiltelefon miatt akart felgyújtani

Meghosszabbították a letartóztatását annak az emberölési kísérlettel gyanúsított férfinak, aki megvert és fel akart gyújtani egy embert az eltűnt mobiltelefonja miatt.

Az ittas férfi tavaly szeptemberben fejszével és egy gyúlékony anyaggal teli flakonnal a kezében jelent meg egy Süttőn található telken. A célja az volt, hogy az előző nap eltűnt mobiltelefonját a sértetten számon kérje. Amikor a gyanúsított a helyszínre ért, szó nélkül az ismerőséhez lépett, több alkalommal megrúgta, s ököllel megütötte.  Majd a kezében lévő fejszével addig hadonászott, hogy az ismerőse jobb kézfejét is megsértette.

A férfi, miközben bántalmazta az ismerősét, a „megöllek”, „kinyírlak” kifejezéseket kiabálta és a telefonjának holléte felől kérdezte. Ezután a gyanúsított a magával hozott flakonból gyúlékony anyagot locsolt szét a pincében, illetve az ismerőse fejére és ruházatára. A zsebéből elővette az öngyújtóját, és azt szikráztatta, miközben továbbra is a „megdöglesz” kifejezés használatával fenyegette a sértettet. Egy jelenlévő férfinak sikerült kilöknie az öngyújtót a gyanúsított kezéből, így a megtámadott ember el tudott menekülni a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében bordatörést, test szerte zúzódást, jobb kézháton pedig vágott sebet szenvedett el. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával és két hónappal meghosszabbította az elkövető letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik