Belföld

Nyolc év nyolc hónapot kapott a nővére élettársát baltával agyonütő miskolci férfi

Nyolc év nyolc hónap börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla jogerősen azt a férfit, aki egy vita hevében baltával agyonütötte a nővére élettársát 2018 nyarán Miskolcon.

Sz. Richárd az élettársával, édesanyjával, testvérével és annak élettársával hajléktalanként élt Miskolc Avas városrészén, az egyik társasház mögötti bozótos területen. Tavaly, az egyik nyári este italozni kezdtek és a 26 éves fiatalember testvérének kivételével valamennyien berúgtak.

Amikor elfogyott az alkohol, akkor a fiatalember élettársa kötekedni kezdett a sértettel. A 45 éves férfi elküldte aludni a nőt, de az továbbra is bort kért és kiabált. A férfi ekkor szólt a nő párjának, hogy jöjjön, és adjon neki. Ekkor a fiatalember kezébe vette a vasazás során talált baltát, és annak élével fejbe vágta a nővére élettársát.

A férfi azonnal összecsuklott, de a fiatalember nem hagyta abba a bántalmazást, és még 5-6 alkalommal fejbe vágta az erősen vérző férfit. A 45 éves férfi olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

A tettes ezt követően élettársával együtt elmenekült a helyszínről, a baltát pedig szállásuk közelében az aljnövényzetbe dobta. A sértett az elszenvedett koponyasérülés következtében életét vesztette.

A gyilkosságot elkövető Sz. Richárd finoman szólva sem a korának megfelelő szellemi fejlettséggel rendelkezik, s ez alaposan rányomta a bélyegét a mai másodfokú tárgyalásra is. Amikor a bíró megkérdezte tőle, hogy szeretne-e mondani valamit az utolsó szó jogán, akkor csak annyit felelt, hogy „kevesebb legyen a büntetése”. Végül pedig kibökte, hogy csatlakozik az ügyvédjéhez.

A táblabíróság végül helybenhagyta a Miskolci Törvényszék októberi ítéletét és nyolc év nyolc hónap börtönre ítélte a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik