Belföld

Nem focizott az apa gyerekeivel a kisfiú, ezért a dühös férfi eltörte a kezét

A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ellen a feldühödött férfi ellen, aki a lakásuk közelében megütött egy kiskorút, amiért ő és barátai nem akartak futballozni a gyerekeivel.

A gyerek egy barátjával várta a harmadik társát egy debreceni játszótéren tavaly februárban. Ekkor ment oda hozzájuk a férfi két kiskorú gyermeke és őket focizni hívták.

A kiskorú és társa a gyerekeket udvariasan visszautasította, nem akartak futballozni. Ezt látva a két kiskorú édesanyja ideges lett, szidalmazni kezdte a gyereket és társát, majd felment gyerekeivel együtt a közelben lévő lakásukra, ahol elpanaszolta a történteket az otthon tartózkodó, ittas férjének. A hallottak miatt a férfi ugyancsak ingerült lett, az utcára sietett és a játszótérről távozó társaságot szidalmazta, veréssel fenyegette.

A férfi a leghátul haladó kiskorút utolérte, rátámadt, őt egy alkalommal, nagy erővel, a felső testén megütötte. A gyerek védekezésként maga elé tartotta a jobb kezét, ezért a férfi ütése a jobb kezét és a bal vállát találta el, amelynek következtében a jobb kéz középcsontja eltört.

A gyerek nyolc napon túli, ténylegesen hat hét alatt gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt emelt vádat a bűncselekményt beismerő férfi ellen a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség pénzbüntetést kért az agresszív férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik