Belföld

Az ügyészség a kiskunmajsai halálos gázoló letartóztatását indítványozza

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó, ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt letartóztatását indítványozza annak a 28 éves férfinak, aki újév hajnalán Kiskunmajsán ittasan elgázolt két gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, magukra hagyva áldozatait.

Kiskunmajsán, a Fő utcán egy 28 éves öttömösi férfi, a bűnügy gyanúsítottja 2020. január 1-jén 3 óra 47 perckor ittasan közlekedett élettársa személykocsijával, amikor a Fő utca és a Fiumei utca kereszteződésében ittassága miatt letért a jobboldali útpadkára és elütötte a Fiumei utcában gyalog közlekedő férfit és nőt. A baleset következtében a gyalogos férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a nő 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A sértettek elütését követően a gyanúsított járművével egy közúti jelzőtáblának és fának ütközött, majd a helyszínről anélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a sérült sértettek részére. A rendőrség közelben tartózkodó járőrei észlelték a helyszínről menekülő autóst, utána eredtek és rövid időn belül elfogták.

A nyomozó hatóság a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A gyanúsított terhére rótt, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények 2-12 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettek. A férfi az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért az ügyészség a letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, jelenlétének biztosítása érdekében a mai napon indítványozta.

Kiemelt kép: MTI/Donka Ferenc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik