Belföld

Levelet írna és találkozna az osztálytársaival és a tanáraival a győri késelő

Hiába kezdeményezte az ügyész soron kívüliséggel, még nem vizsgálta meg elmeorvos azt a diákot, aki december 5-én megkéselte a tanárnőjét  a győri Jedlik Ányos Gimnáziumban – tudta meg az ATV Híradó. A fiú ügyvédje azt mondta, védence nagyon magába fordult, nehéz vele kommunikálni, csendesen néz maga elé, egyszavas válaszokat ad.  Levelet akar írni tanárának és osztálytársainak és találkozni is szeretne velük, hogy „kifejezze érzéseit gondolatait nekik.”

A 17 éves diákot az elmúlt hetekben többször kihallgatták a rendőrök, közben pedig súlyosbították a tettét minősítő körülményeket. Két nappal a késelés után letartóztatták, azóta is egy magánzárkában őrzik.

Karácsony előtt volt egy folytatólagos kihallgatása, ahol az eddigi egy minősítő körülmény mellett közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett cselekmény miatt, még egy minősítő körülményt róttak a terhére, ez ugye a büntetési tétel keretet nem változtatja meg, viszont majd a büntetés kiszabása során ez egy súlyosító körülmény lehet

– mondta az ATV-nek Faragó Péter, a fiú ügyvédje.

Az eset kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, felmerült az iskolarendőrség felállításának lehetősége, és ha kell, szigorúbb szabályokat hoznak.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik