Belföld

Kitört az erkélykorlát: két külföldi zuhant a nagykörút járdájára

A 24.hu információi szerint csütörtök hajnalban két külföldi állampolgár sérült meg súlyosan, amikor a VIII. kerületben a 32-esek tere és a Nagykörút sarkánál egy bérház erkélyéről az utcára zuhantak.

Egy szemtanú szerint a 32-esek terénél lévő McDonald’s étterem feletti első emeleti erkély korlátja szakadhatott ki a helyéből. Az erkélyen tartózkodó két személy mintegy tíz méteres magasságból esett a járdára.

A BRFK Kommunikációs Osztálya kérdésünkre azt közölte, hogy az esettel összefüggésben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, és eljárást sem indítottak.

A szemtanú a 24.hu-nak azt írta, néhány másodperccel a baleset előtt gyalogoltak el az étterem mellett, amikor az erkély darabjai mellettük estek a járdára. Barátnőjével együtt futni kezdtek, de ekkor hallották, hogy két ember is a földre zuhant.

Sokkoló látvány volt – írta hozzátéve, hogy megpróbálták elsősegélyben részesíteni a balesetet szenvedett külföldieket, de a kiérkező hatóságok elküldték őket mellőlük.

Frissítés

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek megerősítette a 24.hu értesüléseit. Kolozsi Péter elmondta, hogy a tűzoltók eltávolították az erkély veszélyesen lógó részeit. Az eset során más nem sérült meg.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI megkeresésére azt közölte, hogy egy rohamkocsit és egy esetkocsit is riasztottak a helyszínre. A két súlyosan sérült fiatal férfi töréseket, belső sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket kórházba vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik