Belföld

Reaktiválja a kormány a korábban háttérbe szorított Habonyt

Bajban van a kormánypárt, előszedik a talonból a kommunikációs csodafegyvert.

Habony Árpád ismét aktív szerepet kap a kormányzati politika és kommunikáció alakításában – értesült a Népszava több forrásból is.

A változáshoz kapcsolódóan februárban hazajön londoni nagyköveti pozíciójából Szalay-Bobrovniczky Kristóf, és a helyét Kumin Ferenc, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium helyettes államtitkára veszi át – tudta meg a napilap, amelynek információi szerint a csere jóval több mint egy egyszerű nagykövetváltás. Az idő előtti cserét ugyanis nem az indokolja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, vagy Szijjártó Péter külügyminiszter elégedetlen lett volna a diplomata munkájával, hanem az, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf Habony Árpád jobbkezeként dolgozott az elmúlt években Londonban.

Habony és emberei még 2018-ban szorultak ki Orbán közvetlen környezetéből, helyüket Rogán Antal miniszterelnöki kabinetvezető köre vette át. Csakhogy a váltás a Fidesz vezetése szerint nem jött be, ennek több kommunikációs baki – például a rabszolgatörvény körüli retorikai zűrzavar – mellett a helyhatósági választások elhibázottnak tartott kampánystratégiája az egyik legkomolyabb jele. A Népszava úgy tudja, Habony Árpád Gyürk András EP-képviselővel tagja lett annak a szűk körű informális bizottságnak, amelyik a választási eredményeket értékeli, és levonja az ebből adódó következtetéseket. Konkrét döntések információik szerint csak a januári Fidesz-elnökségi üléseken jöhetnek majd, de amint azt lapunk megírta, 15-20 választókerületi elnököt meneszthetnek.

Építhetünk magunk köré betonfalat, de azt ma már a média szét tudja lőni

– mondta a napilapnak a párt egyik kommunikációs szakembere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik