Belföld

Vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság Pikó András ellen

Azért, mert nyilvánosságra hozta, hogyan utasítgatta a kerületi lapot Kocsis Máté.

Vizsgálatot indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság VIII. kerületi önkormányzatnál megvalósult adatkezelések miatt – írja a 444 a Magyar Hírlap alapján.

Péterfalvi Attila elmondta, több bejelentés is érkezett hozzájuk amiatt, mert a polgármester, Pikó András egy héttel ezelőtt nyilvánosságra hozta a Józsefváros Újság volt főszerkesztője és más önkormányzati tisztségviselők korábbi hivatalos e-mailjeinek tartalmát.

Pikó András a múlt héten olyan leveleket mutatott be, amelyeket Nyerges Zoltán, a Józsefváros főszerkesztője küldött, és a Józsefváros újság augusztus végi számának és egyik szeptemberi számának teljes anyagait tartalmazza. Az e-mailekben Nyerges még a megjelenés előtt, levélben észrevételeket kér, értsd: jóváhagyást a címzettektől, akik között ott van Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, a kerület egyik parlamenti képviselője, Rimán Edina jegyző, Sára Botond fideszes polgármester, Egry Attila fideszes alpolgármester, Farkas Örs is, aki akkor a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Felügyelő Bizottságának az elnöke volt, korábban viszont Kocsis Máté kabinetfőnökeként tevékenykedett.

Pikó szerint a levelezés, amelyet az átadás-átvételkor lezajlott informatikai átvilágítás során találtak, számos kérdést felvet.

Direkt pártirányításra utaló jeleket talált Pikó András a józsefvárosi lapnál
Az új polgármester szerint számos kérdést felvetnek a korábbi hivatali levelezések.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik