Belföld

Azt a sebészt rúgták ki a Szent Margitból, aki a bangladesi ikrek maratoni szétválasztásában fontos szerepet játszott

Az Atv.hu szerint azután mondott fel hét sebész a Szent Margit kórházban, hogy a főigazgató elbocsátott egy főorvost. A kórházvezető szakmai és magatartásbeli okokkal indokolta a nyugdíjas korú sebész felmentését. Kásler Miklós vizsgálatot rendelt el, a Magyar Nemzetnek pedig azt mondta: nem lehet átpolitizált személyi döntéseket hozni, mert a betegség nem válogat balliberális vagy nemzeti érzelmű betegek között.

A bangladesi ikreket szétválasztó magyar orvoscsoport egyik tagja, Csókay András professzor most azt mondta a tévének, hogy olyan módszert használtak a műtétnél, amit éppen a Margit kórház most elbocsátott sebész főorvosa dolgozott ki.

Az Imreh doktor kifejleszett egy nagyon jó varrástechnikát, a bangladesi ikrek esetében ezt a felkészüléskor rengeteget gyakoroltuk

– mondta Csókay. Szerinte érthetetlen, milyen alapon küldnek el egy ilyen szaktekintélyt a Szent Margit kórházból. A professzor szerint ezzel a szakmaiatlan döntéssel másik hét sebészt is elveszített a kórház.

Lehetetlenné teszi a betegellátást. De ez egy régi folyamat eredménye. A magyar egészségügyben példátlan, hogy beosztott orvosok ilyen szépen kiálljanak a főnökükért.

– fejtette ki az ATV Híradónak Csókay András. A kórház közleményben válaszolt a híradónak. Azt írták, Imreh Domonkost az öregségi nyugdíjkorhatár elérése miatt mentették fel. Ez nem egy hirtelen döntés volt, hiszen erről a főorvost a főigazgató már egy évvel korábban tájékoztatta. Szerintük a főigazgató arra törekszik, hogy a kórházat megóvja a politikai támadásoktól, erre kérte a helyi közélet meghatározó szereplőit is.

Nyugdíjazzák a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosát, mások is távozhatnak emiatt
Kérdésünkre a kórház elismerte, hogy Imreh Domonkos távozása miatt felerősödött a mobilitás a sebészeti osztályon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik