Belföld

Főszerkesztőt vált az Index

Új főszerkesztője van az Indexnek, a szerkesztőség eddigi irányítója, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztőként folytatja, az újság vezetését Dull Szabolcs veszi át.

Dull online újságírói karrierjét az Origónál kezdte, majd 2014-ben, amikor a tulajdonos politikai nyomásra leváltotta Sáling Gergő főszerkesztőt sokadmagával ő is távozott, azóta az Indexnél dolgozott politikai újságíróként és szerkesztőként, az utóbbi időben pedig a sportrovat megbízott vezetője volt. Korábban a Kossuth Rádió Krónika című hírműsorának riportere volt, illetve a Figyelőben és a Manager magazinban is publikált cikkeket. 2008-ban az ELTE-n végzett francia és kommunikáció szakon, jelenleg az ELTE ÁJK-n hallgat jogot, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékén pedig újságírást tanít. Dull Szabolcs terve az, hogy az eddigi indexes hagyományok szellemében vezeti tovább az újságot.

Dull Szabolcs. Fotó: Németh Sz. Péter / Index

Tóth-Szenesi 2017 májusa óta volt az Index főszerkesztője, miután Dudás Gergely saját kérésére távozott a cégtől. A leköszönő főszerkesztő azt írta, élete nagy kalandja volt ennek a pozíciónak a betöltése, de mint fogalmazott,  „főszerkesztőként mindig volt bennem egy hiányérzet, egy mind erőteljesebb belső konfliktus: nem tudok eleget foglalkozni azzal, ami lassan húsz éve az életem egyik legfontosabb része, az újsággal.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik