Belföld

„Felügyelő, nem hoz nekem egy telefont százezerért?”

Fotó: Neményi Márton / 24.hu
Fotó: Neményi Márton / 24.hu

Súlyosabb büntetést indítványozott a fellebbviteli főügyészség azzal a férfival szemben, aki pénzt ajánlott a börtönőrnek azért, hogy telefont csempésszen be neki a cellájába.

A rab 100 ezret ajánlott a körletfelügyelőnek azért, hogy szerezzen be neki egy mobiltelefont. A Szegedi Törvényszék szeptember elején 2 év 6 hónap fegyházra ítélte a férfit hivatali vesztegetés miatt.

A nem jogerős ítélet szerint a férfi jogerős büntetését töltötte a Szegedi Fegyház és Börtönben. A körletfelügyelő a reggeli órákban kiengedte szabadlevegőn tartózkodásra a férfival egy zárkában lévő fogvatartottakat. Amikor a többi fogvatartott elhagyta a zárkát, a rab megkérdezte a börtönőrt, hogy „Felügyelő, nem hoz nekem egy telefont százezerért?”. A körletfelügyelő az esetet azonnal jelentette az elöljáróinak.

Az elsőfokú ügyészség a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, azonban a kiszabott büntetés és mellékbüntetés aránytalanul enyhe, mert lényegesen elmarad az irányadó középmértéktől. A korrupciós bűncselekményt elkövető, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Fotó: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik