Belföld

Orbán megszólalt a Boldog-ügyben: az érintettek közt vannak fideszesek

Hogy az érintettek közt vannak fideszesek? Igen.

ezt reagálta Orbán Viktor a jobbikos Csányi Tamás kérdésére, amikor a képviselő választ várt a miniszterelnöktől a Boldog István körül szaporodó eljárások kapcsán.

A fideszes országgyűlési képviselő jobbkeze mellett még 3 embert letartóztatott a rendőrség
Volt, hogy egy medencében egyeztettek, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy mindenki jól járjon.

Boldog István közvetlen bizalmasát, Fehér Petrát jelenleg is letartóztatásban tartják. A feltehető gyanú szerint Boldog körül egy olyan járadékvadász hálózat alakult ki, akik nélkül a választókörzetben nem lehetett sikeres közbeszerzést lefolytatni, illetve pályázatot nyerni. Ezzel kapcsolatban Hadházy Ákos még október elején számolt be arról, hogy szerinte Boldog István lényegében megzsarolta választókerülete polgármestereit: csak akkor kaphatnak uniós támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, ha hajlandók az általa preferált cégeknek juttatni a munkákat. Boldog István hangulatkeltésnek minősítette az esetet.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az Index tudósítása szerint Orbán először azzal próbálta meg elkerülni a direkt választ a Boldog-ügyben, hogy azt mondta:

a legfőbb ügyészséget lehet kérdezni ezzel kapcsolatban, a kormány nem jár el büntetőügyekben, a kormánynak nincsen hatásköre ilyesmiben. A bűnüldöző szervek teszik a dolgukat, és a jobbikos politikus által felsorolt ügyek is azt mutatják, hogy tényleg így van. Amint az ügyet lezárják, tudni fogjuk az igazságot.

Amikor elismerte a fideszes érintettséget, azt fűzte még hozzá: „folyamatban lévő ügyekben jobbikos politikusok is vannak, akik érintettek, csak “én nem teszek fel ilyen kérdéseket”. De ha már korrupcióról és morális kérdésekről van szó, mondta Orbán, akkor elmondaná, hogy a Jobbik az egyetlen párt, amit nyilvánvalóan megvásároltak, üzletemberek befolyása alá került, és a pártelnöknek még a közéletből is el kellett menekülnie.”

Kiemelt kép: Kovács Tamás / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik