Belföld

Mészáros Lőrinc elárulta, hogy szerinte miért fejlődik a magyar foci

 

A Franzstadt Média kapta mikrofonvégre Mészáros Lőrincet a vasárnapi Ferencváros-Puskás Akadémia meccs után. Magyarország leggazdagabb embere úgy értékelt, hogy „nagyon nehéz mérkőzés volt”, az első félidő után azt gondolta „lesz egy nagy zakó”, de aztán „kellemes eredmény született”, ami megfelelt a felcsúti csapat tulajdonosának.

Félidőben még 2-0-ra vezetett a Fradi, innen egyenlített a Felcsút.

A riporter megjegyezte, hogy vannak idegenlégiósok a Puskásban, majd arról érdeklődött, hogy beépülhetnek-e még idén fiatal játékosok a csapatba. Mészáros erre válaszul elmondta, hogy a cserepadon kizárólag 20 év alatti focisták ültek.

A videót kiszúró 444 megírta, hogy egyrészt például a 26 éves Nagy Zsolt is a kispadon ült, másrészt egyetlen egyet sem cserélt a Puskás a Fradi elleni meccsen.

Mészáros Lőrinc elárulta azt is, hogy nagyon szurkol annak,  hogy a Ferencváros továbbjusson az Európa Ligában,

ő maga minden idegenbeli meccsen is a helyszínen szurkolt.

A riporter megjegyzi, hogy Mészáros a magyar futballban egy „elég komoly szereplő”, ezért arra kíváncsi, hogy a multimillárdos üzletember szerint miért fejlődik a magyar foci, ahogy arra szerinte nemzetközi lapok is egyre többször hívják fel a figyelmet.

Szakmai munka is, és természetesen anyagi források is kellenek ahhoz, hogy a futball, illetve a sport fejlődjön

– árulta el a nagy titkot Mészáros Lőrinc, majd önkritikusan hozzátette:

Hát még nagyon sokat kell dolgoznunk. Tíz éve mink magunk is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy a magyar futball fejlődjön. De azért valószínűleg kell még egy pár jó év, hogy az európai középmezőnybe a magyar foci fel tudjon jönni.

Kiemelt kép: Franzstadt Média / Youtube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik