Belföld

29-0? A fociról is hiába kérdezték Orbánt

Vadai Ágnes egy olasz példa alapján próbálta megtudni a kormányfő véleményét morális és pénzügyekről. Új hobbit is ajánlott neki.

Vadai Ágnest érdekelte volna Orbán Viktor szakértői véleménye arról, hogy az NB III-as Tállya odahaza 29–0-ra legyőzte az ózdi csapatot, amely kilátástalan sportszakmai helyzete miatt ifistákkal állt ki.

„Isten, haza, család, klub” – 29-0-ra kapott ki az Ózd csapata
Az NB III-as csapat 16 éves ifistákkal állt ki a Tállya elleni bajnokira.

Ez a mérkőzés sok fiatalember életében keserves pillanat volt, mely nem szolgálta a fejlődésüket

– írta a DK politikusa, aki alaposan beleásta magát a témába. Azt írta, a tállyai csapat igen elégedett lehetett, hiszen addig összesen 16 gólt tudtak rúgni, gólarányuk is -4 volt.

Vadai Ágnes ugyanakkor az olasz focit ajánlotta a tállyai edző és klubelnök figyelmébe.

27–0 után a győztes edzőt rúgták ki

Ott egy utánpótlásnevelő egyesület elnöke ugyanis elküldte az ifik edzőjét, miután csapata 27 góllal megalázta ellenfelét. Paolo Brogelli közleményéből az ellenzéki politikus két mondatot emelt ki.

Az ellenfelet mindig tisztelni kell, és ez a mai napon nem valósult meg. Az edzőinknek edzeniük és tanítaniuk kell a fiatalokat.

Vadainak ez jutott eszébe arról, hogy a kormány állami sportakadémiai rendszert akar, miközben lassan „1000 milliárd forintot költött el” közvetve, közvetlenül a labdarúgásra és lehet, hogy nem is jut ki
Magyarország az Európa-bajnokságra. „Ami szomorú lenne.”

A DK politikusa az eddigi eredmények alapján mindenesetre felvetette, hogy miniszterelnök más hobbi után nézhetne, túrázhatna inkább.

Az is egészséges, olcsó és akkor a kormány a környezetvédelemre is költene. A pontos összegek miatt rákérdezett Orbán Viktornál:

  • Mekkora összeget költött eddig az Ön kormánya a labdarúgás infrastruktúrájának javítására?
  • Mennyi magántőkét vontak be eddig a fejlesztésekbe?

Az akadémiák fejlesztésére, az ellenfél tiszteletére vonatkozó  kérdésre Orbán Viktor nem válaszolt. Kásler Miklós miniszter sem, lepasszolta a feladatot államtitkárának, aki a pénzügyi kérdésekre érdemben szintén nem tért ki. Rétvári Bence vélhetően az ellenfél tiszteleletéről írta azt, hogy Vadai személyeskedő megjegyzéséből ő azt olvasta ki, hogy a DK zsigeri ellenszenvet érez a sport, különösen a labdarúgás iránt.

Az MLSZ egyébként kizárta az NB III-as bajnokságból a Tállyától vereséget szenvedő Ózdot, illetve a klub összes, korosztályos bajnokságokban szereplő utánpótláscsapatát.

A 29-0 volt a végső csapás, az MLSZ kizárta az Ózd csapatát
A tállyai kiütéses vereség az ózdi labdarúgás megszégyenítése volt.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik