Belföld

Az olimpiáról álmodó Orbán Viktor a NOB vezetőivel tárgyal

Szűkszavú közleményből tudhatjuk meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a svájci Lausanne-ba utazik, ahol Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének meghívására megbeszélést folytat a NOB vezetőivel, valamint megtekinti a szervezet új székházát. Erről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkára tájékoztatta az MTI-t.

A tárgyaláson – amelyen részt vesz Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is – a nemzetközi sportmozgalom aktuális kérdéseiről lesz szó – mondta a sajtófőnök.

A találkozónak két dolog ad jelentőséget. Egyrészt a napokban a Fővárosi Közgyűlés bizonyos feltételekkel, fideszesek szavazataival is támogatta az új atlétikai stadion felépítését a 2023-as vb-re, és a kormány elfogadhatónak mondta az ellenzéki többségű közgyűlés feltételeit. Másrészt Orbán Viktor régi nagy álma, hogy Magyarország olimpiát rendezzen, azonban a Momentum 2017 elején olyan sok aláírást gyűjtött össze Budapesten, hogy Orbán visszakozni kényszerült. Idén nyáron amúgy a NOB elnökét fogadta Orbán a Karmelita kolostorban, ezt mutatja a kiemelt képünk is.

Kiemelt kép: Budapest, 2019. július 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach találkozója a Karmelita kolostorban 2019. július 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik