Belföld

A BKK szerint nem megfelelően kezelte a szituációt az ellenőr, aki rendőrt akart hívni a csokievő utasra

Az Index megkérdezte a BKK-t arról a videóról, amelyen a 2-es villamos egyik utasa és a BKK ellenőre vitatkozik egymással. Az ellenőr arra szólítja fel az utast, hogy szálljon le a járműről, mert a kérése ellenére kibontott és elfogyasztott egy szelet csokoládét. Amikor az utas ennek nem akar eleget tenni, azzal fenyegeti, hogy rendőrt hív rá. A férfi végül leszáll az ellenőrökkel, a szóváltás a megállóban is folytatódik, a történet vége azonban már nem látszik a videón.

A BKK az Indexnek küldött válasza alapján tud az incidensről, és vizsgálja azt. A közlemény szerint a felvételen látható konfliktus előzménye, hogy az utas nem a felszállása után azonnal, hanem utólag, az ellenőröket észlelve kezelte a jegyét, az ellenőr eredetileg ezt kifogásolva állt le vitatkozni vele, a csokievés később került fel a bűnlajstromra.

„Mindez azonban nem menti fel a jegyellenőr kollégát, valóban nem megfelelően kezelte a szituációt, viselkedése nem felelt meg a BKK Zrt. szolgáltatói elvárásainak” – írta a cég. A BKK tudomása szerint a vitatkozó felek rövid szóváltás után, még a megállóban elváltak egymástól, a rendőrséget végül nem értesítették, és a BKK nem tett feljelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik