Belföld

Öt évvel hamarabb szabadulhat az olaszliszkai lincselő

Tíz év után szabadon engedhetik a brutális olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottját, írja a Bors.

Sz. András annak a nyolc elítéltnek az egyike, akik 2006-ban agyonverték Szögi Lajost, miután azt hitték, hogy a pedagógus a kocsijával elsodort egy kislányt. Bár a gyereknek nem esett baja, a tanárt a lányai szeme láttára halálra rugdosták.

Sz. András segített a tanárt kirángatni a kocsiból, és aktívan részt vett a rugdosásban is, testvérével, az akkor kiskorú Gergővel.

A férfit 2009-ben 15 éves fegyházbüntetésre ítélték, először idén júniusban tárgyaltak a feltételes szabadlábra helyezéséről. Akkor a bíróság elutasította azt arra hivatkozva, hogy a büntetéssel elérni kívánt célok csak a teljes, fegyházban letöltött idővel érhetők el.

A Bors szerint ugyanakkor a bíróság kedden a nyári döntést felülbírálva arról döntött, a férfi mégis hazamehet.

Az elítélt kifogástalan magatartást tanúsított a rács mögött, leérettségizett, több szakmát is szerzett valamint önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett.

A lap úgy tudja, hogy Sz. András a testvéréhez megy haza. A férfi másfél milliós kártérítést kapott a rossz fogva tartási körülmények miatt, de ebből egy forintot sem tarthatott meg, mert a Szögi családnak megítélt 46 millió forintos törlesztésbe folyt.

Az ügyész fellebbezett, így a döntés még nem jogerős.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik