Belföld

Távozik a debreceni, állami milliárdokból induló elitiskola igazgatója

Alig három hónappal a tanévkezdés után távozik pozíciójából Öreg János, az idén ősszel induló Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) igazgatója, írja a civishir.hu. A helyi portál beszámolója szerint Öreg távozását Papp László, a város polgármestere jelentette be a november 28-i önkormányzati közgyűlésen.

A polgármester közlése szerint az igazgató személyes okokból, közös megegyezéssel távozott a pozícióból. 

A közgyűlésen a DK-s Varga Zoltán úgy fogalmazott, hogy derült égből villámcsapásként éri őket a hír, ám Papp László megjegyezte: Öreg János abszolút személyes okok miatt hozta meg a döntést, semmilyen, az iskola működésével kapcsolatos szabálytalanság nincs a háttérben.

Az igazgató helyét ideiglenesen az alsó tagozat vezetője veszi át, majd nemzetközi pályázatot írnak ki a tisztség betöltésére. Az új igazgató, Trina Arsenault debreceni kinevezése előtt egy zürichi nemzetközi iskolában dolgozott.

Az iskoláról tavaly szeptemberben írtunk részletesen, ahogy akkor beszámoltunk róla, az intézményre összesen 3,8 milliárd forint közpénzt fordított az állam. Ebből az összegből az uniós közbeszerzési értesítő szerint majdnem 3,3 milliárd forintért végezték el az intézmény kivitelezését.

Idén júliusban pedig kiderült az is, hogy az  iskolában egyetlen egy ösztöndíjas diák sem kezdi meg a tanulmányait idén szeptemberben, miközben

egy gyermek oktatása az óvodától az érettségiig több mint 45 millió forintnyi tandíjba kerül, mindezt úgy, hogy az épület költségeit teljes egészében az adófizetők állták.

Kiemelt kép: MTI/MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik