Belföld

Életfogytiglanra ítélték a tatai maszkos gyilkosokat, a tippadó meghalt

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Győri Törvényszék azt a három férfit, akik brutálisan megvertek és kiraboltak egy idős házaspárt négy évvel ezelőtt Tatán. A nyugdíjas férfi meghalt, a felesége maradandó sérüléseket szenvedett a szemére a bestiális támadás során.

A 76 éves férfi és 70 éves felesége egy tatai családi házban lakott. Az egyik elkövető fát adott el nekik, és ekkor kileste, hogy egy lemezkazettában tartják a pénzt. Ez a férfi 2015 decemberében arról beszélgetett az ismerőseivel, hogy honnan tudnának pénzt szerezni. Ekkor a férfinak eszébe jutott, hogy öt évvel korábban a nyugdíjasok házában látott készpénzt. Később a férfiak ismét találkoztak, ekkor már további két bűntársuk is jelen volt, akikkel megbeszélték, hogy kirabolják a beteges időseket.

Az ominózus hajnalon a tippadó megmutatta a házat, és még egyszer elmagyarázta a társainak, hol találják a pénzkazettát, majd a közelben várakozott. A három elkövető a kerítésen átmászott, az arcukra maszkot húztak, majd egyikük az 56 cm hosszú feszítővassal az ablakot kifeszítette, de az berepedt, így az idős férfi felébredt, és kinyitotta a bejárati ajtót.

Ekkor mindhárman rátámadtak, a konyhába lökték, feszítővassal ütlegelték, és agyba-főbe verték. Ekkor megjelent az idős asszony, akit ketten több alkalommal, ököllel az arcán megütöttek.

A férfiak elvették a nyugdíjasok  ékszereit, és a lemezkazettában lévő pénzt, összesen 660 ezer forint értékben, majd nejlonharisnyával megkötözték a házaspárt, összetörték a mobiltelefonokat, hogy ne tudjanak rendőrt hívni, majd rájuk zárták az ajtót és elmentek-

Az idős férfi a bántalmazás miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt. Az asszony maradandó fogyatékosságot eredményező szemsérülést szenvedett.

A büntetőeljárás ideje alatt a tippadó férfi elhunyt.  A főügyészség indítványára a bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a brutális gyilkosokat. Egyiküket kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, míg két cinkosa 30, illetve 25 év után bocsátható szabadlábra a leghamarabb. A főügyészség fellebbezett a két utóbbi férfi esetében, azt szeretnék elérni, hogy a másodfokú bíróság ezt a két elkövetőt is zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Fotó: Stockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik