Belföld

„Borkai nagyon örült, fülig ért a szája” – mondja a szexorgiás felvételek miatt előállított volt futballista

Lapunknak nyilatkozott először Póczik József, aki azt állítja, elvitte a hozzá eljuttatott felvételeket Borkai Zsoltnak, de nem zsarolta meg a volt győri polgármestert.

A 24.hu elérte Póczik Józsefet, aki röviden nyilatkozott lapunknak, és hozzájárult, hogy teljes nevét nyilvánosságra hozzuk: ő tehát az a P. József korábbi válogatott labdarúgó, majd edző, akit a rendőrség előállított a Borkai-orgia felvételeivel kapcsolatban. Póczik József ügyvédje társaságában nyilatkozott lapunknak arról, hogyan kerültek hozzá a felvételek:

2018 júniusában kaptam egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismertem. Titkosított telefonszámról hívott. A lényeg az volt, hogy a budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak. Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt. Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit.

Póczik történetével kapcsolatban természetesen számos kérdés merült fel bennünk:

  • Valóban nem tudta, hogy ki hagyta meg a csomagot számára? Akkor miért vette egyáltalán fel a borítékot?
  • Miért ment bele egy ilyen, messziről bűzlő ügybe, amiben őt – ha, igaz amit mond – a postás szerepével bízták meg?
  • Amikor meglátta a képeket, nem fordult meg a fejében, hogy megszabadul tőlük?
  • Miért őt hívták fel? Miért került bele ebbe az ügybe?
  • Életszerű-e az, hogy épp őt kérik meg, juttasson el Borkai Zsoltnak valamit, amit közvetlenül is eljuttathatnának a győri polgármesternek?

Póczik kérdéseinkre megismételte a történetet, hozzáfűzve, hogy őt sokan ismerik, és azt is tudják, hogy Borkaival is jóban van, még sportolói pályafutásuk idején közös edzőtáborban is voltak.

66 évig nem zsaroltam meg senkit, most sem tettem

– mondta az egykori válogatott futballista, aki leszögezte: a találkozó után nem maradtak nála további felvételek.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Szeptemberben, azaz az önkormányzati választás előtt Borkaival beszélt még a felvételekről, de hogy mit, azt Póczik nem árulta el. Kérdésünkre elmondta, egykori csapattársával, Glázer Róbert korábbi futballistával nem váltott szót a videofelvételekről, és nem is adta át neki azokat, így nem beszélt azokról Glázer Róbert testvérével, Glázer Tímeával, a Demokratikus Koalíció győri polgármesterjelöltjével sem, aki végül kis különbséggel alulmaradt a botrány kirobbanása után Borkai Zsolttal szemben az önkormányzati választáson. (Borkai az eskütétele után lemondott a polgármesteri posztról, január végén így Győrben új városvezetőt választanak.)

Pócziknál hétfő este hatkor tartottak házkutatást Győrben, ekkor a rendőrség minden adathordozót lefoglalt, őt pedig Budapestre szállították. Úgy tudni, két feljelentő van az ügyben, és a nyomozók feltételezése szerint Póczik tízmillió forintot szeretett volna kapni a felvételekért.

Ártatlannak és sértettnek érzem magam. Amivel vádolnak, nem történt meg

– hangoztatta Póczik.

Azt is megtudtuk, hogy miután Győrben hetek óta terjedt a pletyka Póczikról és a felvételekről, a volt labdarúgó maga jelentkezett, hogy vallomást tegyen ártatlanságáról a Nemzeti Nyomozó Irodánál még két hete, de erre a hatóság nem kerített sort.

A Nemzeti Sport kedden írta meg, hogy egy nappal korábban zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt, köztük egy korábbi válogatott labdarúgót is előállították a Borkai Zsoltról közzétett szexvideók miatt. A sportnapilap szerint a volt futballista hónapokkal ezelőtt kereste meg Borkait azzal, hogy kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi nem lett, helyette nyomozás indult.

Magyar Nemzet információi szerint két prostituáltat is előállítottak az üggyel kapcsolatban. A napilap azt írja, hogy a két nőt a Marina Part Lakóparkból vitték el a hatóságok, és indítványozzák letartóztatásukat. A lap szerint a két nő azonos azzal a két huszonéves lánnyal, akik a volt győri fideszes polgármester horvátországi hajóutazásán szexuális szolgáltatást nyújtottak Borkainak és Rákosfalvy Zoltán ügyvédnek.

Kiemelt képünkön: Póczik József a Koroncó vezetőedzőjeként 2016 októberében. Fotó: Illyés Tibor / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik