Belföld

Kocsis Máté kitart a drákói szigor mellett

Nem tervezik a tervezett büntetési tételek enyhítését.

Kocsis Máté az atv.hu-nak azt mondta, az előterjesztés vitájában még előkerülhetnek új szempontok, de nem tartja valószínűnek, hogy érdemben változtatnának a képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályokon. Átgondolt javaslatot terjesztettek az Országgyűlés elé – közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Az ellenzéki képviselők az eddigi százezres büntetéseket láthatóan a mellényzsebükből kifizették. Valódi, visszatartó erővel bíró szankciókra van szükség, ezért az eddigi büntetési tételeket jelentősen megemeljük.

Hétfőn napirend előtt az ellenzék élesen bírálta a tervezett szigorításokat, amelyekről szerdán kezd tárgyalni a parlament. A javaslat szerint hat havi tiszteletdíját vennék el annak, aki próbálja akadályozni a parlament működését, aki ellenáll, nem akarja elhagyni az üléstermet, 6-12 hónapos kitiltásra, pénzbírságra is számíthat.

Kocsis Máté többmilliós parlamenti büntetéseket lengetett be
A volt józsefvárosi polgármester szerint sok ellenzéki nem tud normálisan viselkedni.

Paranoia után példátlan jogcsorbítás

Az állami hírügynökség szerint hétfőn Tóth Bertalan (MSZP) azt mondta, hogy az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslatokból, így az ellenzéki képviselőket rendszabályozni akaróból is az derül ki, hogy „a paranoia” végleg  eluralkodott az „állampárton” is, a Fidesz semmit nem tanult az október 13-i önkormányzati választásból.

Szabó Tímea (Párbeszéd) emlékeztetett rá, hogy Hende Csaba (Fidesz) az igazságügyi bizottság ülésén Máté evangéliumát idézve azt mondta, aki megbotránkoztatja a kicsinyeket, annak malomkövet kötnek a nyakába és a tenger mélyére vetik.

Nyújtsák be úgy a törvényjavaslatot, hogy kössenek malomkövet az ellenzéki képviselők nyakába!

Szerinte a világ minden parlamentjében megengedett a bekiabálás, a Fidesz összekeveri az illemtanórát az alapjogokkal.

A szólásszabadságot nem lehet csak úgy korlátozni, ilyen példátlan jogcsorbítás sehol nincs az EU-ban. A kormánypártok azért csinálják ezt, mert az ellenzék kimondja Orbán Viktorról, hogy hazug és tolvaj kormányt vezet. Az sérti a Ház méltóságát, aki rokkant emberektől elvette a trafikokat és odaadta a tolvaj haveroknak, aki a gazdáktól elrabolta a földet és bebörtönözte a hajléktalanokat.

Orbán Balázs államtitkár felhívta a figyelmet, az Országgyűlés a legfőbb népképviseleti szerv, a képviselő joga, hogy elmondja a véleményét, de nincs joga a döntéshozatalt akadályozni. Szerinte az, ami tavaly december 12-én történt és az, amit Hadházy Ákos független képviselő néhány hete tett, nem véleménynyilvánítás volt, hanem rendbontás.

A lófasz is majdnem előkerült Orbán beszéde közben
Hadházy Ákos „a lónak a faszát” felirattal is készült.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik