Belföld

Elrendelték a távoltartást a Bujákon félholtra vert nő ügyében

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a volt katonatisztnek a sértettől való távoltartását, aki felismerhetetlenségig összevert egy többgyermekes anyukát Bujákon. A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően négy hónapra rendelte a férfinak a sértettől való távoltartását.

Az  ügyészség indítványa arra irányult, hogy a nyomozási bíró írja elő a gyanúsított részére, hogy Orosz Bernadettel – közvetlenül vagy közvetve – ne lépjen kapcsolatba, illetve tőle, vagy az ő tényleges tartózkodási helyétől, mukahelyétől, az e személy által rendszeresen látogatott intézményektől vagy egyéb helytől, különösen nevelési, nevelési-oktatási- vagy gyógykezelés céljából látogatott egészségügyi intézménytől, vallásgyakorlása során látogatott épülettől is tartsa távol magát.

A távoltartás a büntetőeljárási törvény szerint legfeljebb négy hónapra rendelhető el, amelyet a bíróság meghosszabbíthat, ha annak okai továbbra is fennállnak.

A bántalmazásról az áldozat Facebook-bejegyzésben számolt be, ebben azt írta, támadója eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta. A hatgyerekes anya és a bántalmazó K. István viszonya tavaly októberben kezdődött, a férfi a nő elmondása szerint idén júniusban esett neki először egy családi rendezvényen. Akkor beleverte a fejét a falba, majd miután hazaértek, tovább folytatta a bántalmazását.

Fotó: Tv2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik