Belföld

Durva háború dúl Simonka körül, régi bizalmasa tolvajozza a Fidesz politikusát

A Simonka György körül kialakult heves politikai szkander újabb állmásáról számol be a magyarnarancs.hu. A folyamat lényege, hogy a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt Simonka György korábbi szövetségesei a fideszes politikus ellen fordulnak, és ezt már nyíltan fel is vállalják. Simonka ugyanakkor nem engedve regionális pozíciójából,

igyekszik korábbi embereit kiszorítani a pártból.

Most például az a Galló Ferenc szólal meg egész részletesen, aki a lap szerint korábban Simonka György jobbkeze volt. Galló friss Facebook-bejegyzésének apropója egy ellene indított kizárási kísérlet, amelynek érvei szerinte teljesen megalapozatlanok.

A konkrét ügy részleteinél is érdekesebb, amit Galló Simonka Györgyről mond:

…hogyan lehetséges az egy kormánypártban, hogy egy köztörvényes bűnök elkövetésével vádolt személy még tagja lehet ennek a pártnak!? Hagyjuk már az ártatlanság vélelmét, az egy jogi kategória. Erkölcsileg, etikailag, ha a főügyészség vádat emelt egy közszereplő ellen, és a vádemelésben 8,5 év fegyházbüntetést kér a vádlottra, akkor az a minimum, hogy az ilyen cselekményekkel megvádolt személy fülét és farkát behúzva önként eltakarodik abból a pártból, amelynek a tagja.

De Galló odáig megy, hogy lényegében letolvajozza Simonkát:

 „Hogyan lehet elvárni egy átlag magyar adófizető állampolgártól azt, tartsa be a törvényeket, ha azt látja, egy választott képviselő az esküjét megszegve lop, csal, hazudik!”

Galló más fideszesektől azt kérdi Simonka kapcsán:

Srácok, ti nem szégyenkeztek egy Simonka miatt? Titeket nem zavar, hogy egy köztörvényes bűnökkel vádolt személy a párttársatok? (…) Oda jutunk, hogy egy tisztességes fideszesnek kell szemlesütve járni a megyében egy Simonka miatt?

A magyarnarancs.hu azt írja, nem Galló az egyetlen, akit Simonka kiszorított a pártból. Például „másik bírálóját, a tótkomlósi Fidesz-elnököt Takács Ferencet – akit sokan Orbán böllérjeként ismernek –, szintén kiszorította a Fideszből. Takács végül nem a “függetlenek” táborát gyarapította, hanem átigazolt a békesség kedvéért a KDNP-be.”

De nemcsak ez a friss apropó Simonka körül. A 24.hu ma reggeli cikkében a költségvetési csalással vádolt Simonka György és egy Tarsoly Csaba közti kapcsolatról számolt be

A Quaestor-botrány kétes figurája a fideszes Simonka György intézője volt
Mindkét ügyet megúszta. Részben az ő terhelő vallomása miatt emeltek vádat a fideszes politikus ellen.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik