Belföld

Fideszes polgármester: hiba volt a kampányban Karácsony Gergelyt alkalmatlannak beállítani

A kormányzati kampányt kritizálta a Heteknek adott interjújában a fideszes Cser-Palkovics András. Az újraválasztott székesfehérvári polgármester azt mondta egész pontosan, hogy nem értette a budapesti kampányt, ami folyamatosan Karácsony Gergely alkalmasságának és alkalmatlanságának a kérdéséről szólt.

A demokráciában a választók feladata az alkalmasság megítélése, nem a mienk

– mondta önkritikusan. Hozzátette, hogy ehelyett azt kellett volna inkább mondani, hogy szeretnék folytatni azt a munkát, amit az elmúlt kilenc évben Tarlós István alatt elvégeztek.

Emlékezetes, hogy az Euronews és a Mérték Médiaelemző Műhely kutatása 5 kormányközeli médium cikkeit vizsgálta meg az önkormányzati választási kampány utolsó 30 napjában: az alkalmatlan szó csaknem 500-szor szerepelt a választásokról szóló cikkekben.

Az interjúban Cser-Palkovics ugyanakkor nemmel felelt arra a kérdésre, hogy hiányzik-e neki az országos politika, ha viszont a miniszterelnök ajánlatot tenne neki, akkor 2-3 ciklus után „nagyon is érdekelné” a közigazgatás, az önkormányzatokhoz kötődő feladatok, finanszírozások, az állam és az önkormányzat közötti hatáskörök kérdése.

Ezentúl még azt is mondta, hogy a politikai felek vitatkozhatnak egymással, „ebből is több kellene a mai közéletben”. Azt viszont már vitatja, hogy a politikába belépő új szereplők ezzel a szándékkal érkeznének.

Úgy látom, sokkal durvábbak, mint az elődeik

– fogalmazott.

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik