Belföld

A kályhánál kezdte az idős fóti férfi kirablója

Sokat ért a tűztérben tárolt doboz. El is vitte.

A 25 éves Sz. László november 2-án éjfél előtt ment be Fóton, egy Tátra utcai családi házba. A hálószobában, a cserépkályhából  kivett egy fémdobozt a benne található több millió forinttal, valutával, aranyékszerrel és takarékkönyvvel, írja a police.hu.

A tulajdonos megzavarta, a támadó meglökte, a 75 éves férfi a földre esett, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rabló a dobozzal elmenekült, de néhány perc múlva visszatért, ám a sértett egy zseblámpával fejen ütötte, mire távozott.

A bejelentés után a dunakeszi rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd november 14-én fóti otthonában elfogták a férfit, akinél a kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott.

A házkutatásnál az elrabolt pénz egy részét, az aranyékszereket és a takarékjegyet, valamint kábítószergyanús növényi törmeléket és kábítószer fogyasztáshoz szükséges eszközöket találtak.

 

 

A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Ellene az eljárást a dunakeszi rendőrök rablás és kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt folytatja.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik