Belföld

A Fidesszel szavazó szocialista alpolgármester szerint nem kell visszaadnia a mandátumát

Ez egy vicc, amit beszélnek. Vicc kategória. Az EP-választás óta tart ez a történet. Ki akarják szorítani az MSZP-t a helyi politikából

– mondta Dankóné Hegedűs Jolán a 444.hu-nak, amikor arról kérdezték, hogy mi történt csütörtökön Budafokon. Tegnap megírtuk, hogy Budafokon úgy oldódott meg a közgyűlési patthelyzet, hogy az MSZP átszavazott a Fideszhez. A háttér röviden:

Budafok-Tétényben patthelyzet alakult ki a választások után, mert a képviselők többsége annak ellenére is ellenzéki lett, hogy a szavazatokat egy körzetben újraszámolták, ahol új választást is tartanak majd, a polgármester viszont fideszes maradt. A választás óta eltelt időszakban az történt, hogy a két oldal megpróbált megegyezni arról, hogyan tud majd működni az önkormányzat, és mi legyen a pozíciók elosztása.

Az ellenzék azt szerette volna, ha az erőviszonyoknak megfelelően két alpolgármesteri posztot kapnak a harmadik fideszes mellé, de végül nem ez történt. A patthelyzet ugyanis úgy oldódott meg, hogy az MSZP két képviselője átszavazott a Fidesz mellé. Odáig húzódott a helyzet, hogy az alakulóülést csak tegnap tudták megtartani, és akkor szavaztak először a személyi döntésekről is. Az ellenzék úgy szerette volna megakadályozni, hogy döntsenek a kinevezésekről, hogy levetetik napirendről ezt a döntést. A szocialisták először ezt szavazták le, majd még egyszer átszavaztak, amikor arról kellett dönteni, hogy az egyik alpolgármesteri posztot Dankóné Hegedűs Jolán, a szocialisták helyi politikusa kapja, a másik kettő pedig a Fideszé marad.

Havasi Gábor, a Momentum választáson a fideszes Karsay Ferenccel szemben elbukó polgármesterjelöltje azt írja a Facebookon, hogy felszólítja az országos MSZP-t, hogy zárják ki Dankónét a pártból. Az MSZP gyorsan reagált, egy Facebook-posztban szólította fel őket arra, hogy adják vissza a mandátumukat.

Dankóné szerint erre semmi szükség, nem érzi úgy, hogy meg kellene tennie. Daróczi Károly ugyanis egyéniben nyert mandátumot, ha azt visszaadja, új választást kellene kiírni, ő pedig 2006 óta képviselő Budafok-Tétényben, és rengeteget dolgozott a kerületért.

A kerület érdekében és a helyi MSZP érdekében szavaztam így.

– tette hozzá, és elmondta, hogy szerinte a kerületben nem is volt megállapodás az ellenzéki pártok között, az egy diktátum volt, amin azért szerepel a nevük, mert a momentumos Tóth Endre odaírta őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik