Belföld

Az MSZP felszólítja a budafoki politikusait, hogy lépjenek ki a pártból, miután a Fidesszel szavaztak

Nemrég megírtuk, hogy az MSZP két budafoki politikusa szembement az ellenzéki együttműködéssel, és a Fidesz mellett szavazott, cserébe egyikük alpolgármesteri posztot kapott az ellenzéki többségű, de fideszes polgármesterrel üzemelő kerületben.

Az MSZP a Facebookon azt írja:

A Magyar Szocialista Párt számára teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a 22. kerületi ellenzéki többségű önkormányzati testületben az MSZP két képviselője – az ellenzéki megállapodással ellentétben – az alakuló ülésen a Fidesszel és szatellitszervezeteivel szavazott. Ezt követően a szocialisták helyi elnöke, Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármesteri tisztséget vállalt a Fidesz-KDNP által támogatott polgármester mellett, a másik képviselő pedig egy bizottságot elnökölhet.

 

Dankóné és képviselőtársa annak ellenére vállalták a megbízatást, hogy ezzel szembementek a Szocialista Párt érdekeivel és a párt által vállalt értékekkel. Döntésükről nem tájékoztatták sem az MSZP budapesti, sem pedig az országos elnökséget.

 

A Magyar Szocialista Párt felszólítja Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a Szocialista Pártból.

A Magyar Szocialista Párt számára teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a 22. kerületi ellenzéki többségű önkormányzati…

Közzétette: MSZP – 2019. november 14., csütörtök

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik