Belföld

Élettársát, anyósát is majdnem megölte

Vádat emeltek a szegedi férfi ellen.

A férfi 2016 óta rendszeresen verte élettársát és a nő velük együtt lakó édesanyját. Agresszív volt, szidalmazta az idősebb asszonyt, akit tettleg is bántalmazott. Egy italozás után tavaly februárban egy szóváltás után élettársa édesanyját az ágyról lerántotta, jobb oldalát taposni kezdte, ököllel fejen többször megütötte.

Amikor elájult, vízzel lelocsolta, majd tovább italozott. Másnap a sértett kórházba került, többszörös bordatörés és egyéb súlyos sérülések miatt gyógykezelték. A vádlottal szemben nyomozás indult, házi őrizetét rendelték el egy másik lakásban, miután az megszűnt, visszaköltözött élettársához.

A veszekedések, tettlegességek mindennapossá váltak a vádlott és az élettársa édesanyja között.

A vádlott tavaly november 3-án alkoholt fogyasztott, majd minden előzmény nélkül élettársát a hajánál fogva a földre rántotta és egy kést szorított a nyakához. Azt ordította, megöli. A lakásban levő ismerős kicsavarta kezéből a kést, a vádlott elment újabb késért, az ismerős ezt is elvette. Ez harmadszor is megismétlődött. Az ügyészség szerint a nő életét köszönhette az ismerősnek.

Újabb nyomozás indult, távoltartást rendeltek el, a férfi azonban 3 hét múlva felkereste élettársa édesanyját és egy asztallappal többször fejbe ütötte. Az időskorú, megromlott egészségi állapotú, két bottal járó sértett súlyos sérüléseket szenvedett. Koponyaműtétet kellett rajta végrehajtani.

A Csongrád Megyei Főügyészség emberölés kísérletével, kapcsolati erőszakkal, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel, életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a letartóztatásban levő férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik