Belföld

Veszélyes tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek

Pénteken kilenc, szombaton öt megyében pár száz méteres lehet a látótávolság.

Pénteken a köd és rétegfelhőzet kiterjedése napközben csökken, de a Nyugat-Dunántúlon és az északi megyékben akár tartós is lehet. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A Tiszántúlon felhős idő mellett több helyen az eső is eleredhet. Összességében csak kevés napsütés valószínű, az is főleg a Dunántúl keleti részén, és tágabb környezetében. A keleti, délkeleti szél megélénkül, a Kisalföldön helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet napközben 10-17, késő este 6-12 fok között alakul, írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd miatt veszélyjelzést, elsőfokú figyelmeztetés adott ki Budapest mellett kilenc megyére, mert csak pár száz méteres lehet a látástávolság.


Az előrejelzés szerint szombaton is több helyen megszűnik a köd, de maradnak még veszélyes területek.

 

Figyeljenek arra is, hogy egymást érik az időjárási frontok. Melegedés zajlik a légkörben, ami melegfronthoz hasonló tüneteket okoz, a gyulladásos folyamatok fellobbanhatnak. Az enyhe idő kedvez kórokozók szaporodásának. A nyirkos időjárás és a megélénkülő szél miatt hidegebbnek érezzük a levegőt. A vérnyomás ingadozhat és a rugalmatlan érrendszert megviseli a sok változás.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik