Belföld

Külföldön adhatják örökbe a halálra éheztetett gyöngyösi kislány nővérét

Örökbe adhatják annak a másfél éves kislánynak a nővérét, akit még 2016-ban éheztettek halálra a szülei Gyöngyösön, írja a Blikk.

A lap szerint a hétéves Kincső három éve került nevelőszülőhöz, református iskolába jár és mellette táncolni, úszni és lovagolni tanul.

A lány nagymamája arról beszélt, eddig minden második szombaton látogathatta őt, hétfőn azonban közölte vele a gyámhatóság, hogy a jövőben erre nem lesz lehetősége.

Erzsike, az unokám jelenlegi nevelőszülője elárulta, hogy örökbe akarják őt adni, s akár külföldre is elkerülhet. Ez azt jelenti, hogy akkor sem én, sem a fiam soha többé nem láthatjuk Kincsőt. Erről még a szüleit sem értesítették, de ha megtudják, nagyon felzaklatja majd őket. Szerintem a börtönben az tartja életben őket, hogy odakint Kincső vár rájuk. A családból senki sem támogatja, hogy az unokánkat idegen ember vegye magához

– nyilatkozott a 83 éves asszony.

A nagymama kérelmet írt arra vonatkozóan, hogy örökbe fogadná az unokáját, de a gyámhatóság ezt a korára hivatkozva visszavontatta vele. Erre a kislány mostohabátyja, a 21 éves Ádám és 17 éves mostohanővére is jelezte az örökbefogadási szándékát.

Kincső anyját jogerősen 18, az apját pedig 15 év börtönbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik