Belföld

Felakasztotta a kutyáját, mert elkóborolt

Vádat emeltek az állatkínzó férfi ellen, aki pénzbüntetéssel megúszhatja.

A vádlott egyedül él bodaszőlői házában, de dolgozni jár a Hortobágyra, így napokig nem is látja az udvarán tartott kutyáját. Élelméről, felügyeletéről nem gondoskodik, telke végén kerítés sincs. A kutya rendszeresen elcsatangolt, de másokra nem volt veszélyes.

Szeptember 8-án a vádlott reggel ért haza a Hortobágyról, amikor az utca felőli kerítéshez kötve találta a kutyáját. Az állatot bevitte, majd azon feldühödve, hogy rendszeresen elkóborol, felkötötte egy magasan lévő faágra, majd otthagyta, bement a házba.

Az állat legalább 5 percig lógott felakasztva, nyüszített. Amikor ezt a szomszédok meghallották, felszólították a vádlottat, hogy vegye le a fáról. A férfi ennek elinte nem akart eleget tenni, de végül az egyik szomszéd segítségével a kutyát kiszabadították.

A vádlott az állatnak indokolatlan fájdalmat, szenvedést okozott, a kutya elpusztult volna, ha még sokáig felakasztva marad, ezért a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő vádlott ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.

Vádiratában azt indítványozta, hogy a járásbíróság, tárgyalás nélkül a vádlottal szemben szabjon ki pénzbüntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik