Belföld

Karácsony „vallott” nagy „leleplezése” után

Megüzente a lakájmédiának, néha valóban elektromos autóba ül.

A Ripost alapján az egész kormánypárti média attól volt hangos, hogy a főpolgármester otthonról kocsival ment el a dolgozni, csak a Városházáról ment busszal a kormányülésre szerdán. A fideszes média színjátéknak, sunyiságnak nevezte, hogy csak látszólag jár  kerékpárral, használ tömegközlekedést, miközben sofőr viszi.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán „beismerte” tettét. Azt írta a „lakájmédia” már megszokott „nagy leleplezéséről”, hogy a legtöbbször BKV-val jár, amikor tud, bringával közlekedik, de  valóban előfordul, hogy autóval megy a dolgára. Tarlós István szolgálati autójára nem tartott igényt, de kiderült,

a Városháza korábban vásárolt egy zöld rendszámos, elektromos autót, alighanem ez a legkisebb kocsi a hivatalban, ha autót kell használnom, abba ülök.

A főpolgármester elárulta, a Várba a Városházáról a 16-os busz a legjobb közlekedési eszköz, „az öltönyben hegynek fel bringázást” ezért inkább kihagyta, de csak javasolni tudja a  kormánytagoknak is, „próbálják ki a 16-os buszt, tök jó…”.

A sofőrje kapcsán azt már mi tesszük hozzá, hogy korábban még a Karácsonnyal egyébként meglehetősen kritikus Puzsér Róbert is elismerte, az autómentességet nála hitelesebben képviselhetné a jelenlegi főpolgármester, aki kerékpárral jár, és még jogosítványa sincs.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik