Belföld

Kitört a Puzsér-Karácsony-háború

Lapunk robbantotta ki azt az egykori harcostársak között.

Puzsér Róbert ugyanis interjút adott a 24.hu-nak, amiben Karácsony Gergelyt 11-szer említette, negatív összefüggésben, amit a Párbeszéd politikusa egészen különlegesnek nevezett ahhoz képest, hogy Tarlós István kétszer került szóba, semlegesen.

Nyilván nem Tarlós, hanem én tehetek arról, hogy Budapest ma olyan, amilyen.

Az ellene intézett politikai kirohanásokat úgy általában is nagyon  szórakoztatónak tartja Karácsony Gergő, a kedvence mégis az, hogy Puzsér azért képviseli hitelesen egyetlen választási ígéretét, az autómentes belvárost, mert autóval jár, míg ő 43 éve él jogosítvány és sofőr nélkül.

Mit mondana, ha valóban elindulnék a főpolgármester-választáson?

Puzsér már tegeződve és azzal vágott vissza az első Karácsony-kormány fejének, hogy szerinte a három kétharmadból kettőért súlyos felelősség terheli.

Arról, hogy a fővárosnak alig van pénze és jogköre, nem Tarlós tehet, hanem te.

Tarlós: Puzsér a saját szakmájában profi, de a városvezetés más szakma
Szerinte Puzsér terve inkább vágy, mintsem koncepció.

 

Tarlós egy mérnök a ’70-es évekből, Karácsony viszont az ő  nemzedéke képviselője, akivel együtt jártak egyetemre, dolgoztak az LMP alapításán, és aki neki csalódást okozott.

 Gergő, te vagy az MSZP lélegeztetőgépe. Te vagy az, aki azt hazudod az országnak, hogy a posztkommunisták baloldaliak és demokraták. Te vagy az, aki szövetséget kötöttél Gyurcsánnyal. Két választáson is. Cserben hagytad a politikai centrumot. Cserben hagytad azt a sok százezer állampolgárt, akik nem akarnak a Fidesz-KDNP meg az MSZP-DK közt választani.

Arról, hogy vele ellentétben Karácsony kerékpárral jár, azt írja,

ha csak tizedannyira lennél következetes a politikában, mint a közlekedési szokásaidban, semmi konfliktusunk nem volna. Lehetnél a centrum főpolgármesterjelöltje, aki sokkal autentikusabban képviseli az autómentes belvárost, mint én, aki imádok vezetni, és sokat autózom, hisz neked még csak jogsid sincs.

Szerinte nem ő, hanem Karácsony Gergely akarja megosztani az ellenzéki szavazatokat:

inkább nyerjen mindig a Fidesz, de te meg a szocialista barátaid örökké képviselők meg polgármesterek maradhassatok.

Ungár szerint ziccer beállni Puzsér mögé
Szerinte ezt nem szabad kihagynia az LMP-nek. A Jobbik elnöke is megfontolandónak tartja ezt.

Szerinte cinikus, arrogáns volt Karácsony Facebook-posztja, ő nem szórakozik jól, amikor látja, hogy a volt miniszterelnök-jelölt jól szórakozik egy ellenzéki kritikán,

és azon járatja az eszét, hogy ha már a kétharmadot nem akadályozta meg, legalább a Sétáló Budapest programját elgáncsolja.

Az autó környezetszennyező. Az autós életmód egy metropoliszban nem fenntartható.

Ugyanakkor a vezetés felelősségre tanít, ezért Puzsér azt javasolja, Karácsony szerezze meg a jogsit, mielőtt a következő politikai döntését meghozza.

Puzsér Róbert: Nincs több jelölt, csak Tarlós és én
Interjúnkban beszél legnagyobb erősségéről, az eliten kívüliségéről, arról, miért jár autóval, miközben sétáló városról álmodik, miért lesújtó a véleménye Karácsony Gergelyről és azt mondja: beláthatatlan távolságra van Gyurcsánytól és Orbántól egyaránt.

Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik