Belföld

Korábban embert ölt, most lövöldözött

A csányi férfi ittasan döntött úgy, kipróbálja engedély nélkül tartott kispuskáját.

A Hatvani Járási Ügyészség bíróság elé állította az 51 éves csányi férfit, aki fényes nappal kispuskával lövöldözött egy szemközti ház biztonsági kamerájára. A tulajdonos azzal figyelte, ki megy  hozzá. A kamera egy laptopra továbbította a képeket, a monitor október 20-án azonban elsötétült, mert az utca túloldalán lakó vádlott egy kispuskából több lövést leadott a kamerára, melyet el is talált.

A korábban emberölés miatt is büntetett férfi lakásán a helyszínre érkező rendőrök házkutatást tartottak, megtalálták az ismeretlen gyártási számú éles lőfegyvert a hozzá való három doboz lőszert. A vádlott elismerte, hogy az engedély nélkül tartott kispuskát és a töltényeket illegálisan vette 40 ezer forintért a hatvani piacon.

A férfi ittasan döntött úgy, hogy kipróbálja szerzeményét, amihez célpontul a térfigyelő kamerát választotta. Saját kertjéből három célzott lövést adott le. A műszaki berendezés mellett a ház falát is megrongálta, 30 ezer forintos kárt okozott a tulajdonosnak.

A Hatvani Járási Ügyészség lőfegyver és lőszer engedély nélküli megszerzésével elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, garázdasággal vádolta, soron kívüli eljárásban bíróság elé állította. A büntetett előéletű férfit a bíróság – egyetértve az ügyész indítványával – 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A lőszereket elkobozta a bíróság, a fegyvert a hatóságok más ügyben is vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik