Belföld

Darnózseli hentes: Le lettem járatva, és a szakmám is

Úgy éreztem, hogy meg kell szólalnom, mert már olyan kampány indult ellenem, meg olyan felháborodás, hogy szinte Hannibálként kezelnek

– nyilatkozta az RTL Klub Házon Kívül című műsorának a darnózseli hentesként ismert N. János, aki október végén hétéves börtönbüntetést kapott halált okozó testi sértés miatt. Az ítélet nem jogerős, N. János egyelőre szabadlábon van. Egy fuvarozó cég alkalmazásában áll, a fiával él, a lánya már Budapesten lakik. Azt mondja, nagyon jó a viszonya a gyerekeivel.

Feldarabolta feleségét, a szándékos emberölésre nincs bizonyíték

N. János a vád szerint 2014. május 27-én este megölte feleségét a nő munkahelyének udvarán, majd közös otthonuk pincéjében feldarabolta, a lágy részeket pedig egy húsdarálóval ledarálta. A nő el nem égett maradványait szétszórta a háztól pár kilométerre. Az ügyben 2016 decemberében született elsőfokú felmentő ítéletet a Győri Ítélőtábla tavaly év végén hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban a Tatabányai Törvényszék ismét felmentette a férfit, mert nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy valóban ő ölte meg a feleségét. A bíróság érvelése szerint arra sem volt bizonyíték, hogy az asszony halálát valóban idegenkezűség okozta. Az ítélőtábla ugyanakkor október 29-én hét év börtönbüntetésre ítélte N. Jánost. Az indoklás szerint nem lehet teljes bizonyossággal kimondani, hogy szándékosan okozta felesége halálát, ezért ítélték el testi sértés és nem gyilkosság miatt. Ugyanakkor a bíróság szerint kizárható, hogy más részt vett volna az áldozat testének eltüntetésében, megsemmisítésében.

A Házon Kívül riportjából kiderült, hogy a darnózseli ház tele van képekkel a gyerekekről, de egy sincs az édesanyjukról.

Miért bolygassuk meg ezt, hogy így anya úgy anya. De azért beszélgetünk jó emlékekről, jó élményekről, ami a feleségemmel kapcsolatos

– mondta a férfi. N. János arról is beszélt, hogy a gyerekeinek szerinte nincs szükségük pszichológusra, és arról is, hogy a felsége szerinte soha sem félt tőle. A vádirat szerint azonban igenis félt, csak nem akart távol lenni a gyerekektől, ezért akart visszaköltözni hozzá.

Egy tanú látta, amint N. János kocsija csomagtartójából valamit a füstölőbe cipel, de a darnózseli hentes ezt továbbra is tagadja, és még mindig azt állítja, hogy „nem tüntette el a feleségét sem, és a maradványait sem.” A Házon Kívül azt is megkérdezte tőle, miért maradt a faluban a történtek után:

Nincs okom bujkálni, nincs okom megfutamodni, én jóban vagyok igazából mindenkivel. Az, hogy ki mit gondol rólam, az egy dolog. Én úgy érzem, hogy senkit nem bántottam, senkinek nem ártottam, megadom a tiszteletet mindenkinek

– válaszolta.

N. János Darnózselin építkezik is, de már nem dolgozik hentesként:

Azóta semmit nem csináltam, még saját részre sem csináltam semmit. Nyilván hogyha én most készítenék húsipari termékeket, nem lenne az az ember, aki csak kóstolásképpen is elfogadnám tőlem ezek után. Olyan szinten le lettem járatva, olyan szinten le lett járatva maga a szakma, hogy nem lenne ember, aki elfogyasztaná azt a terméket, amit én előállítok. Azt nem kell mondanom, hogy miért.

A Házon kívül riportjában a feleség testvére is megszólalt. Kovács Szilárd azt mondta, a férfi egyre agresszívebb lett.

50 forintos nagyságú helyen kitépte a haját, megverte, zúzódások lettek rajta. Erről látlelet és feljelentés is született később. Egyébként 2012 végén jogerősen elítélték a férjet. Akkor a húgom már nem lakott otthon

– nyilatkozta az RTL Klubnak. A testvér arról is beszélt, hogy a férfi követte és fényképezte a feleségét, azt szerette volna bizonyítani, hogy a nő megcsalja őt. Az áldozat családja biztos abban, hogy N. János a gyilkos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik