Belföld

Hét év börtönt kapott a darnózseli hentes

Bűnösnek találta testi sértés vádjában a Győri Ítélőtábla N. Jánost, akit korábban felmentettek az emberölés vádja alól. Halmazati büntetése 7 év börtön, melybe beleszámítják az előzetesben letöltött időt — írta meg a 444.hu.

N. János a vád szerint 2014. május 27-én este megölte feleségét a nő munkahelyének udvarán, majd közös otthonuk pincéjében feldarabolta, a lágy részeket pedig egy húsdarálóval ledarálta. A nő el nem égett maradványait pedig szétszórta a háztól pár kilométerre.

Az ügyben 2016 decemberében született elsőfokú felmentő ítéletet a Győri Ítélőtábla tavaly év végén hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban a Tatabányai Törvényszék felmentette a férfit, mert nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy valóban ő ölte meg a feleségét. Érvelésük szerint arra sem volt bizonyíték, hogy az asszony halálát valóban idegenkezűség okozta. A bíróság ugyanakkor egyetértett az ügyészséggel az előzményeket illetően, tehát nem vonta kétségbe, hogy a férfinak volt motívuma a bűncselekmény elkövetéséhez, de az indoklás szerint ez nem bizonyítja, hogy el is követte.

További részleteket itt olvashat:

Újabb fordulat a felesége feldarabolásával vádolt darnózseli hentes ügyében
Eddig már kétszer felmentették, de mégsem biztos, hogy nem kerül hosszú évekre rács mögé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik