Belföld

Elmaradt vacsora miatt ölte meg fiát az idős férfi

Egyetlen késszúrással végzett vele.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölés miatt nyújtott be vádiratot a 77 éves férfi ellen, aki tavaly ősszel egyetlen késszúrással megölte 52 éves fiát. A vádirat szerint a Győrhöz közeli településen lévő otthonukban mindketten ittas állapotban voltak. A veszekedésük is erre volt visszavezethető: az apa számon kérte fiát, hogy ígérete ellenére miért nem főzött vacsorát, miért italozott helyette.

A veszekedés tettlegességbe torkollott, a fiú megszorította édesapja kezét, aki kitépte azt a szorításból, majd a konyha melletti helyiségbe lépett és kenyérszeletelésbe kezdett. Fia ide is követte, ezért a vádlott egy hirtelen mozdulattal a hasába szúrta a 24 centi pengehosszúságú kést.

A sértett a szúrástól azonnal összeesett, apja pedig értesítette a mentőket. A sértett néhány órával később a kórházban meghalt, a vérvesztéses sokk miatt, amihez belső szerveinek sérülése vezetett. A vádlott bűnügyi felügyelet alatt várja az eljárás folytatását. Vele szemben öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Kiemelt kép: ügyészség.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik