Belföld

Dúró Dóra szívügye a szívhangtörvény

Szerinte elfogadhatatlan az abortuszt fogamzásgátlásként használni.

A Magyar Hírlapban Dúró Dóra elgondolkodtatónak nevezi, hogy nálunk átlagosan évi 90 ezer élveszülésre 30 ezer, a 38 milliós Lengyelországban 300 ezer feletti szülésre ezer abortusz jut. Szerinte ez is mutatja, hogy nem feltétlenül a rossz gazdasági helyzet, hanem egy rossz beidegződés áll a háttérben. A magzatot

valamiféle élettelen sejtcsomónak gondoljuk, akinek a jogai csak egy adott időponttól kezdenek el »élni«.

A Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője eddig már kétszer nyújtotta be az úgynevezett szívhangtörvény tervezetét. Szívügye, hogy az abortuszra jelentkező nőknek mutassák meg döntésük előtt magzatuk szívhangját.

A szívhangoktól a nemzethalálig – itt az utolsó Dúró-Novák-javaslat
A T. Házban szétszakított házaspár "hattyúdala" az abortusz visszaszorításáról szól.

Azt mondja, Macedóniában, amióta ez kötelező, 30 százalékkal csökkent az abortuszok száma.

Ha ezt átültetem a hazai viszonyokra, akkor az tízezerrel több gyermeket jelentene évente. A világ egyre több országában vetődik fel hasonló törvényeknek az ötlete a korszerű egészségügyi alapelv, az úgynevezett tájékozott beleegyezés mentén.

„Az utolsó szó jogán”

Szerinte ez nem tiltás, hanem tájékoztatás. A gyermeket nem kötelező felnevelni, örökbe is lehet adni, de

az abortuszt egyfajta utólagos fogamzásgátlásként használni elfogadhatatlan. (…) Az Alaptörvény szerint a magzatot fogantatása pillanatától megilleti a védelem, ez azonban hazugság, lényegében semmilyen védelemben nem részesül, pedig a legártatlanabb és legvédtelenebb emberekről beszélünk.

Dúró Dóra szerint az eddigi kormányok abortuszpolitikája alig  különbözik egymástól, ezért szorgalmazza, hogy „az utolsó szó jogán” életében legalább egyszer kommunikálhasson a magzat az édesanyjával. Szerinte a szívhangtörvénnyel érezhetően visszaesne az abortuszok száma.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik